Bestelinfo webshop

Tip: maak voor je begint te bestellen een account aan via WEBSHOP > Mijn Account. Zo krijg je meteen de aangepaste prijzen te zien en is er minder kans dat je problemen ondervindt bij het afrekenen.

Wij verzenden bestellingen naar alle landen van de EU per post en werken met een vaste verzendkost.
Voor België is dit €6.50 (incl. BTW) voor Nederland €8.50 (incl BTW), voor andere EU-landen kunt u de verzendkost laten berekenen in het winkelwagentje voor het afrekenen.
Wanneer u slechts enkele zaadzakjes koopt voor €20 of minder dan kunt u ook kiezen voor verzending per enveloppe aan €3.00. Ook wanneer u enkel een cadeaubon op papier aanschaft geniet u van deze verlaagde verzendkost.
Belgische klanten kunnen ook kiezen voor het gratis afhalen van hun bestelling in de boerderijwinkel van Akelei in Schriek (tijdens de openingsuren).

Bestellingen worden gewoonlijk binnen de week afgehandeld, op voorwaarde van beschikbaarheid van de zaden. Wij maken vooral bestellingen klaar op maandag en/of dinsdag.

Veilig betalen kan via Bancontact, iDeal of creditcard (met de beveiligde betalingsmodule Stripe), of via direct bankoverschrijving.

Alle prijzen op onze webshop zijn inclusief BTW, tenzij u bent ingelogd als Professionele klant of Winkelier.

Op al onze zaadzakjes en in de webshop vind je telkens een beknopte zaaikalender per gewas. Hieronder vind je de verklaring van de gebruikte symbolen:

Meer info vind je in onze Algemene verkoopsvoorwaarden.

Professionele klanten

Professionele klanten met een BTW-nummer kunnen een account aanmaken via WEBSHOP > Mijn Account en bij type gebruiker de optie “Professioneel” selecteren. Vul dan bij de gegevens zeker uw bedrijfsnaam en BTW-nummer in, dan sturen wij u per mail een factuur van de bestelling.

Wanneer u bestelt met een account van Professionele klant of Winkelier zijn de weergegeven prijzen exclusief BTW en kunt u alleen betalen op factuur. Deze wordt u via mail toegestuurd van zodra uw bestelling is klaargemaakt.

Bestellingen vanaf €300 worden gratis verzonden (enkel binnen België en Nederland).

Professionele tuinders die graag grotere porties willen bestellen dan aangegeven op de webshop mogen ons steeds contacteren.

Doorverkoop als Verkooppunt

Heeft u een winkel of webshop en wilt u onze biologische zaden graag toevoegen aan uw assortiment? Dan kunt u verkooppunt worden van Vitale Rassen. Hiervoor bieden we houten displays aan en een aangepast aanbod met B2B-prijzen en -voorwaarden. Neem indien u hierin geïnteresseerd bent even contact met ons op via info@vitalerassen.be en we sturen je alle info door!