Info en voorwaarden voor doorverkoop en verkooppunten

Ook als winkelier kunt u onze zaden aankopen voor doorverkoop aan uw klanten. Zo bieden we een ruim assortiment biologische zaden van groenten, bloemen en kruiden aan. Voor elke moestuinier, balkonkweker en enthousiasteling met groene vingers hebben we wat wils.

Onze zaden

Wij bieden een ruim assortiment zaden van groenten, bloemen en kruiden aan waaruit u een selectie kunt maken voor doorverkoop in uw winkel of webshop. Op al onze zaadzakjes staat een kleurenfoto, zaaikalender, boeren-vermeerderaar, minimale houdbaarheidsdatum, bio-logo, prijscategorie en andere noodzakelijke info. Meer info over elk ras, zoals aandachtspunten bij het zaaien, planten of oogsten, kan je telkens lezen op de webshop.

Enkele voorbeelden van onze etiketten.

Onze displays

Om onze zaden mooi en overzichtelijk te presenteren in uw winkel bieden we ook twee formaten houten displays aan:

  • Kleine display (BxHxD = 58x80x22cm) voor 30 soorten zaden (5 rijen van 6): €60 excl BTW
  • Grote display (BxHxD = 58x120x32cm) voor 48 soorten (8 rijen van 6): €80 excl BTW
  • Maxi display (BxHxD = 96x120x32cm) voor 80 soorten (8 rijen van 10: €100 excl BTW

Onze zaadzakjes hebben geen gaatje waardoor ze niet aan een haakje kunnen worden opgehangen. U kunt dit eventueel wel oplossen door zelfklevende haakjes te kopen (Google op “Hang tabs”) of door simpelweg een paperclip erover te schuiven en een stukje te laten uitsteken zodat er een oogje ontstaat.

Onze displays en ander promomateriaal kunt u terugvinden op onze webshop onder Winkeldisplays & promo (alleen toegangelijk wanneer u bent ingelogd met uw winkeliers-account). Displays zijn niet altijd voorradig en kunnen soms een tijdje op zich laten wachten wanneer er moeten worden bijgemaakt.

Grote display
Twee maxi displays

Winkeliers-account op de webshop

Als winkelier maakt u een account aan op onze webhop via WEBSHOP > Mijn Account en selecteert hierbij het type gebruiker ‘Winkelier (B2B doorverkoop zaden)’. Vervolgens moeten ook uw bedrijfsnaam en geldig BTW-nummer worden ingevuld.

Eens u ingelogd bent met uw winkeliers-account krijgt u enkel de producten te zien die beschikbaar zijn voor doorverkoop, dus niet het volledige assortiment. Alle weergegeven prijzen zijn de B2B-prijzen exclusief BTW. Alleen de portie-zakjes zijn bedoeld voor doorverkoop.

Bestellen

Eens u bent ingelogd met uw winkeliers-account kunt u naar hartelust zaden bestellen en uw eigen selectie maken, al dan niet met een display erbij.

We vragen wel om bij voorkeur 5 stuks per soort te bestellen, wanneer dit moeilijk is kan 3 stuks ook. Je ziet steeds twee prijzen staan bij de porties. Vanaf 3 stuks per soort krijg je de lagere prijs, bij minder dan 3 stuks wordt de hogere (particuliere) prijs gefactureerd. Wanneer u een display met zaden bestelt proberen wij deze persoonlijk te komen afleveren in de winkel. Bestellingen van alleen zaden versturen wij per post. Per bestelling wordt een verzendkost gerekend van €6.50 (incl. BTW) binnen België en €10.00 (incl. BTW) voor Nederland, bij bestellingen vanaf €300 vervalt deze verzendkost.

Wij proberen uw bestelling zo snel mogelijk klaar te maken en af te leveren. Wanneer er zaken ontbreken of wij bepaalde hoeveelheden niet kunnen leveren brengen we u hiervan op de hoogte. Wanneer u bestelling klaarstaat sturen wij via mail de factuur door, waarna u via overschrijving kunt betalen.

Verder zijn onze Algemene verkoopsvoorwaarden van kracht.

Prijzen

Als Winkelier kunt u onze zaden aankopen aan verlaagde B2B-prijzen*. Op het etiket van het zaadzakje staat telkens in de rechterbovenhoek de prijscategorie vermeld. Wij rekenen een winkelmarge van x1.4 voor onze aanbevolen consumentenprijs, uiteraard kunt u hiervan afwijken.
Het is niet toegestaan om onze producten door te verkopen aan prijzen lager dan onze webshopprijzen voor particulieren.

PrijscategorieWelke zaden (op enkele uitzonderingen na)Aankoopprijs B2B
excl. BTW
Aanbevolen consumentenprijs
incl. BTW
AGroenten, kruiden2,403,40
BBloemen, groentemixen2,904,00
CPeulvruchten, groenbemesters3,454,75
DBloemenweidemix (extra grote portie)5,958,25

*Producten waarvan u minder dan 3 stuks per soort bestelt worden gefactureerd aan particuliere prijzen.

Wanneer u onze zaden online via een webshop wilt verkopen is het toegestaan om de beschrijving en beeldmateriaal van onze website te gebruiken, mits bronvermelding en benoeming van de fotograaf (of ©Vitale Rassen indien deze niet staat aangeduid).

Vragen?

Twijfel niet om ons te contacteren bij vragen of onduidelijkheden, via info@vitalerassen.be of 0489/41.25.07 (Floriaan). Ook op onze website www.vitalerassen.be vind je nog heel wat extra informatie.
Ons assortiment groenten- en bloemenzaden zal ongetwijfeld een verrijking zijn voor uw winkelassortiment en steunt bovendien de lokale landbouw en biodiversiteit!